Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Monday, October 9, 2017

Katering Aiskrim Kon Mini serendah 40sen sekitar Kota Bharu Kelantan

Item terbaru nie.. Katering Aiskrim Kon yang hot dan lebih murah tau. Aiskrim Goyang memanbg terlajak sedap dan lariss. Skrang dah ada 2 pilihan aiskrim ye. Mana satu pilihan hati..
Jom usha mana berkenan dihati ye
Pakej 
RM160 untuk 300Kon Mini
RM250 untuk 500Kon Mini (Offer rm200 sahaja untuk sekitar KB - terhad)
RM470 untuk 1000Kon Mini

Aiskrim Gergasi 6Liter. Cod Sekitar Kota Bharu

Ada aiskrim baru bestkan!!! Nyummmy.. sedapnya.
Kanak2, orang dewasa, laki perempuan semua layan aiskrim..
Santai2 dengan family sambil layan aiskrim baru best!!
Boleh hidangkang masa majlis kenduri yang simple2.

ADA AISKRIM BARU BEST !!!
Aiskrim Gergasi 6LIter rm35 free 20Kon Mini

Monday, September 4, 2017

ABC pun sedap untuk dessert masa kenduri kendara

Nak kelainan untuk hidangan dessert?
Simple dan SEDAP??

Musim panas nie mesti lawannya sejuk ye..
Aneka dessert  - Aiskrim Goyang terlajak lariss, cendol, abc, abj, puding sumi berkuah, 

Musim sejuk mesti lawan panas2 sket.. pilihan terbaik lokcing la.. sate ikan yang sedap dan murah.

Tapi tengahari nie layan ABC dulu, tapi jangan mengidam lak ye. Kalau mengidam boleh beli kat kawasan terdekat. Kalau area kelantan boleh roger2 untuk wat katering ye. Harga RM1.5 sahaja per pax, MIN 100pax sahaja. Cover sekitar ketereh. Tapi kalau ambik banyak atau order yang pelbagai insyallah boleh je jauh pun. Apa2 roger dulu bincang2 ye

ABC atau dikenali juga Ais Kacang.. 

ABJ aka Ais Batu Jagung pun dessert yang lain dari lain dan sedap...


Sapa peminat ABJ angkat tangan? 
Kalau YA kita Geng, ABJ memang fav sepanjang masa. Memang tergoda la dengan warna kuning dan aroma jagung dan kacang tumbuk.. nyummmy

ABJ - Extra Jagung dan Kacang tumbuk memang best..

Monday, August 28, 2017

Aneka dessert untuk hidangan tetamu

Nak kelainan untuk majlis kenduri kendara?
Taktau nak hidang apa yang boleh buat tetamu duk ingat je kat majlis kenduri kita.. hihi.
Meh pilih mana yang berkenan dihati ye.. 

Infaq Aiskrim di Tadika Kemas Al Hakim Kg Kijang.


Infaq Aiskrim untuk Keceriaan Kanak-kanak

Alhamdulillah selamat hantar 80batang#AiskrimGoyangterlajaksedap kat Tabika Kemas Al Hakim di Kg Kijang 2Aug17 untuk #ProgramInfaquntuk keceriaan kanak. Boleh makan 2batang sorang sebab pelajar ada 40orang.

Katering Lokcing atau Satay Ikan pun ada tau.. nyummmy..


Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Lama tak bersiaran tapi masih aktif dengan aneka katering tau. Bermula dengan Katering Aiskrim Goyang, pastu lokcing dan diikuti dengan CENDOL, ABC, ABJ dan air balang. Semua laku keras masa majlis kenduri kendara nie.

Jom cuci mata tengok lokcing atau lebih dikenali satay ikan ye... ada 2pakej yang disediakan. Harga berbeza mengikut saiz lokcing.. ada rm20 / 100cucuk dan rm25 / 100cucuk

lokcing atau satay ikan

Sunday, August 27, 2017

Aiskrim Goyanng dan Lokcing di Majlis Kesyukuran Faidhi dan Syaziela


Alhamdulillah , 500batang#AiskrimGoyangTerlajaksedap dan 500cucuk lokcing telah memeriahkan Majlis Kesyukuran Faidhi dan Syaziela di Mulong Kelantan 29July17.

Tqvm semua yang makan aiskrim n lokcing kita.. semua oyat sedap.. takpuas makan.. 
Add caption

Monday, July 31, 2017

Infaq Aiskrim untuk Keceriaan Kanak2 - Pasti Al-Hikmah Kg Kijang PCB


Assalamualaikum dan selamat pagi semua..
Nak infaq sesuatu yang boleh gembirakan kanak2??
Aiskrim pun ok kan, skali makan 3-5batang sorang
Kanak2 pun suka dan gembira makan aiskrim..

Jom layan aktiviti by Katering Aiskrim Goyang Kelantan di Pasti Al-Hikmah, Kg Kijang PCB. Bawa 50batang aiskrim goyang terlajak sedap tapi 2-3batang sorang makan, sebab tak ramai pelajar.

Pasti Al Hikmah Kg Kijang


Sunday, July 30, 2017

Aiskrim Goyang dan Lokcing Memeriahkan Majlis Kesyukuran Rodi & Afifah


Alhamdulillah, selesai juga update aktiviti bergoyang sepanjang syawal. Alhamdulillah lega kalau boleh update semua aktiviti kat blog. Lepas nie blog Snek Lazat Sedap lak ye.

Yang ni baru lagi minggu lepas. Alhamdulillah 600batang aiskrim goyang terlajak sedap dan 600cucuk lokcing memeriahkan Majlis Kesyuran Rody dan Afifah di Dewan Tengku Anis Padang Tembak 22July17.

Jom layan gambar yang sempat disnap..

Pengantin yang diraikan - Rody
Pengantin diraikan - Afifah

Aiskrim Goyang di Sambutan Hari Raya Pasti Fatimah Az Zahrah


Alhamdulillah, masa sambutan hari raya di Pasti Fatimah Az Zahrah, kita sponsor aiskrim goyang terlajak sedap dan lariss. Memang terlajak lariss, skali dengan serbu habis licin 500batang Aiskrim goyang terlajak sedap.

Tapi tak cukup kakitangan (mmg tak bawa kakitangan pun, laki bini bergoyang tapi bawa anak mmg xleh nak bergoyang sepenuhnya la). Jadi aktiviti terhad la, agak lama menungu dan ada gak yang tak sabar.. Maklumlah budak2 kan.. mak ayah budak pun ada je tak sabar.. hihi. Tukang goyang kena bersabar kalau ada bisikan syaitan tu.. Aiskrim goyang memang sedap dimakan tapi bila ais dah cair, kena setting lak jadi lambat la sket 2-5min. Tapi alhamdulillah, suka sponsor tempat macam nie, cuma kena standby simpan dalam box putih awal2.

Jom la layan aktiviti sepanjang bergoyang aiskrim terlajak sedap nie.




Aiskrim Goyang terlajak sedap di Sambutan Hari Raya UMK Bachok


Maaf yer semua sebab masih update cerita aktiviti raya..

20July17 di UMK Bachok sempena Sambutan Hari Raya. Alhamdulillah, 400batang aiskrim goyang terlajak sedap selamat dijamu untuk semua student dan staff UMK

Amalan Menjemput Rezeki

kredit - http://rahsiarezekimurah.blogspot.my
Antara amalan dan zikir untuk menjemput rezeki. Peringatan untuk diri juga untuk jadikan amalan. Share dari blog rahsiarezekimurah.blogspot.my.

1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala Quwwata Illa billah –


Barangsiapa yang lambat datang Rezekinya hendaklah banyak mengucapkan – La hawla Wala Quwwata Illa billah (HR. At- Tabrani)
doa murah rezeki     doa rezeki    amalan murah rezeki     ayat rezeki murah    zikir rezeki murah    zikir rezeki    surah murah rezeki  murah rezeki doa murah rezeki zikir murah rezeki amalan murah rezeki selawat murah rezeki tips murah rezeki petua murah rezeki doa mustajab murah rezeki doa panjang umur murah rezeki amalan untuk murah rezeki rahsia murah rezeki murah rezeki in english amalan zikir murah rezeki tip murah rezeki doa mohon murah rezeki rezeki murah himpunan doa murah rezeki surah murahkan rezeki 20 amalan murah rezeki amalan surah murah rezeki bacaan doa murah rezeki ilmu murah rezeki doa doa murah rezeki solat murah rezeki kahwin murah rezeki doa dan amalan murah rezeki wirid murah rezeki youtube doa murah rezeki amalan dan doa murah rezeki doa murah rezeki youtube ayat murahkan rezeki surah amalan murah rezeki rezeki melimpah doa amalan murah rezeki amalan doa murah rezeki amalan amalan murah rezeki
zikir rezeki

2. Membaca – La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin -


Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).

Aiskrim Goyang & Lokcing di Sambutan Hari Raya KEM DESA PAHLAWAN


Ni kita update aktiviti sepanjang syawal aritu yang tak habis2 update lagi sebab sibuk keje dunia lain.. Insyallah akan diupdate semua aktiviti bergoyang, bakar lokcing, cendol dan abc kat blog nie. Jemput2 cuci mata ye. 
Jom layan aktitvi Aiskrim Goyang terlajak sedap dan lariss di KEM DESA PAHLAWAN, Ketereh Kelantan pada 15July17. Alhamdulillah 300batang Aiskrim Goyang habis dalam masa 2jam dan 200cucuk Lokcing aka SATE IKAN dalam masa 30min, tu abam sado kat KEM yang tolong bakarkan sebab aiskrim dah kena serbu dengan kanak2. 

Aiskrim Goyang Sedap untuk Sambutan Hari Raya Gee Pasir Pekan


Alhamdulillah, 180batang aiskrim goyang terlajak sedap dah memeriahkan Sambutan Raya rumah gee kat Pasir Pekan pada 21July17.

Aktiviti bergoyang Aiskrim Goyang Terlajak Sedap di MULONG Kelantan



Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Alhamdulillah, semalam settle berkeje dengan Katering Aiskrim Goyang Kelantan, walaupun penat tapi suka dan gembira bila orang lain gembira makan aiskrim goyang terlajak sedap dan lokcing.

Friday, July 28, 2017

Aiskrim Goyang Terlajak sedap memeriahkan Sambutan Raya dan Besday Anak2 En Awe Koklanas


Alhamdulillah, musim syawal aritu tiap minggu ada tempahan.. semua orang suka dengan aiskrim goyang yang terlajak sedap dan laku keras masa kenduri kendara..takyah cakap budak2, semua peringkat umur pun layan aiskrim goyang yang terlajak lariss nie..
Tapi suka sangat bila sampai kat rumah en awe sebab dipenuhi dengan belon yang warna warni.. dengan laman yang comel gitu. Bertambah2 meriah dengan ada aiskrim goyang yang terlajak lariss dan sedap nie. Alhamdulillah 270batang Aiskrim Goyang terlajak sedap dah memeriah semua tetamu en awe pada 14July17, tu pun tak cukup sebab ramai lagi yang datang masa nak kemas barang..

Aiskrim Goyang Dan Lokcing Memeriahkan Majlis Kesyukuran Lina di IPD Kota BharuPengantin yang



Assalamualaikum dan selamat pagi.

Harini pun kita update pasal aktivit aiskrim goyang yang terlajak sedap dan lariss. Nak lak ada lokcing atau satey ikan bertambah meriah la majlis ye.

Alhamdulillah 400Batang Aiskrim Goyang terlajak sedap dan 400cucuk Lokcing atau dikenali sate ikan di Majlis Kesyukuran Lina dan Yus di IPD Kota Bharu pada 8July17 yang lalu..
Pengantin yang dirai.. cik abe dah keluar ambik angin..

Thursday, July 27, 2017

400Batang Aiskrim Goyang Di Majlis Kesyukuran Zaidi Padang Raja


Alhamdullillah, 400 batang aiskrim goyang yang terlajak sedap dah memeriahkan Majlis Kesyukuran Zaidi dan Wani di Padang Raja Melor pada 30June17 lepas. Alhamdulillah, aiskrim goyang jadi pilihan hati..



Perisa Aiskrim Goyang - Blue Cola, Jagung, Sarsi dan Bandung

450Batang Aiskrim Goyang di Majli Kesyukuran PokJek Tawang


Assalamualaikum dan selamat malam.

Malam ni agak free sket, kita update mana yang patut ye.. bagi penuh sket blog ni dengan aktiviti aiskrim goyang yang terlajak sedap dan lariss...laju je habis..

Alhamdulillah 450batang plus memeriahkan Majlis Kesyukuran PokJek dan Afifah di Tawang pada 28June17 yang lepas. Dalam masa 2jam terus licin ..

Pengantin yang diraikan..

Wednesday, July 19, 2017

Pakej Jimat Aiskrim Goyang terlajak SEDAP serendah 25sen sahaja sebatang



Tercari dessert yang lain dari yang lain?? Aiskrim goyang terlajak sedap dan lariss pun best juga.. mcm chipmore pun ada.. skali goyang terus habis. Dengar suara budak2 minta aiskrim je. Tapi aiskrim goyang semua peringkat semua pun layan.. sedap!!


Nak tau pakej Aiskrim Goyang yang terlajak sedap nie dengan harga serendah 25sen sahaja.. Anda perlu order min 100batang dengan harga RM70 atau lokcing 500cucuk RM100 dulu lepas tu baru kita kira 25sen sebatang ye dengan syarat (MIN 400batang dan keatas)

630Batang Aiskrim Goyang terlajak sedap di Majlis Kesyukuran Mas, Sabak PC



Alhamdulillah, aktiviti lama tapi baru ada kesempatan nak update mana patut. Ada gambar pengantin je, yang lain tak sempat nak snap sebab kena serbu habis2 dengan budak2 dan semua orang peringkat umur la.
Alhamdulillah 630batang plus telah memeriahkan Majlis Kesyukuran Mas di Sabak Pengkalan Chepa Kelantan. Alhamdulillahh, Laju je habis, setting dalam 1130, kul 330 dah habis.. 

Ni pengantin yang diraikan..

Monday, July 3, 2017

600Batang Aiskrim Goyang terlajak sedap diMajlis Kesyukuran Mat, Kadok


Assalamualaikum dan selamat pagi semua.
Sehari dua kita duk update event lepas2 ye sebab sebelum memang sibuk sangat.. fb insyallah update sokmo.

Majlis Kesyukuran Mat
Kadok Kelantan
27June17
600Batang Aiskrim Goyang licin dalam masa 3 jam..Alhamdulillah. Tak sempat tangan nak layan semua kanak2 yang sabar menunggu..


Sunday, July 2, 2017

620Batang Aiskrim Goyang di Majlis Kesyukuran Sham & Sue


Majlis Kesyukuran Sham & Sue
Salor
29April17
(Gara2 lupa nak update, xper skrang pun boleh je cuci mata ye)

Alhamdulilla, 620batang aiskrim goyang terlajak sedap dan lariss habis dalam masa 4jam gak. Laku keras kat majlis kenduri kendara.. skali kena serbu memang licin..


Best betul bergoyang kat Pantai Melawi Bachok..



Meh cuci mata tengok aktiviti Aiskrim goyang nie. Nak lak skrang ada pakej yang cantik menarik untuk lokcing..

Ada aiskrim baru best!! Tapi kalau ada lokcing skali lagi best!! tak gitu... 

Aktiviti 12May17 kat Pantai Melawi Bachok (lupa nak update, hihi). Aktiviti santai dengan kekawan dan anak2 ye. 

Si Cilik dan Aiskrim.. nyummmy



Assalamualaikum dan selamat pagi semua.

Lama tak bersiaran, hihi. Dek kesibukan didapur untuk menyiapkan order customer yang tersayang.. 

Jom cuci mata tengok si cilik dengan aiskrim, orang kata pandang tengok aiskrim terus tunjuk2 n nangis je nak aiskrim. Kalau bagi terus senyap dan menikmati aiskrim tu..


Saturday, June 10, 2017

Sate Ikan @ lebih dikenali Lokcing dikelantan


Sapa suka makan sate ikan.
Taktau nak buat dessert apa untuk tetamu masa kenduri kendara.
Apakata hidangkan sate ikan @ Lokcing dengan Aiskrim.. Ada Aiskrim baru BEST!! Ada Lokcing Lagi BEST!! Baru meriah ye.. Baru jadi bualan dan ingatan sedara mara nanti.. syoknya..



Lokcing sahaja
Min 500cucuk RM100
atau dengan kata lain RM20/100cucuk n kita bakar n serve kat tetamu yang datang

Aiskrim Goyang dan Lokcing.. nyummmy !!



Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Ramadhan Kareem, harini dah masuk hari ke 15. Alhamdulillah dah 15hari kita berpuasa ye.
Lama tak update apa2 kat blog ye.. Kesibukan keje kat dapur sampai blog sunyi. Berita baik untuk pengemar Aiskrim dan lokcing @ Sate ikan sebab kita ada buat katering untuk lokcing di sekitar kelantan ye.. Nak lokcing saja pun boleh.. nak skali dengan aiskrim lagi boleh ye. 

Ada aiskrim baru best!! Ada lokcing lagi best!!

Antara Pakej yang ditawarkan setakat nie. 
200cucuk Lokcing + 200batang Aiskrim Goyang = RM170 .

300cucuk Lokcing + 300batang Aiskrim Goyang = RM240

400cucuk Lokcing + 400batang Aiskrim Goyang = RM300

Katering Lokcing sahaja, min 500cucuk RM100 untuk sekitar Kota Bharu hingga Koklanas sahaja. Luar dari ini akan dipertimbangkan jika cust sudi bayar caj transport.

Belian lokcing sahajaRM17 100cucuk, COD sekitar kota bharu hingga koklanas

Thursday, April 13, 2017

Ramai orang suka dengan Aiskrim Goyang.. SEDAP


Alhamdulillah, pergi mana2 pun orang akan tertanya macamana buat aiskrim goyang, memang kena goyang ke baru jadi aiskrim.. hihi

Dan respon pun sangat positive.. sedap. semua perisa dirasanya..